Specialist in project- en woningstoffering
Werkzaam door heel Nederland
Begeleiding door een vakkundig team

Is een gietvloer duurder dan PVC?

01-10-2024

De vraag naar gietvloer is vandaag de dag groter dan ooit. Dat heeft natuurlijk zo zijn redenen. Zo is een gietvloer een bijzonder duurzame en stijlvolle optie die naadloos aansluit bij moderne interieurs. Tegelijkertijd is een gietvloer ook uitstekend geschikt voor vloerverwarming. 

Vergelijken we de gietvloer met een PVC vloer, dan zijn er een aantal functionele verschillen die je in overweging kunt nemen. Zo ook de aanschafprijs, die voor gietvloeren doorgaans hoger is. We vertellen er graag meer over in deze blog. 

Wat is duurder: een gietvloer of PVC vloer?

Een belangrijke overweging om te kiezen voor een gietvloer of PVC vloer, is de prijs. Over het algemeen zijn gietvloeren duurder in aanschaf en het plaatsen dan PVC vloeren. Dat heeft te maken met verschillende zaken. Zo is het materiaal dat voor gietvloeren wordt gebruikt vaak van hogere kwaliteit en moet het in meerdere lagen worden aangebracht, wat een tijdrovend proces is. De arbeidskosten voor het laten plaatsen van een gietvloer zijn dan ook hoger.

Aan de andere kant zijn PVC vloeren doorgaans goedkoper, zowel qua materiaal als installatie. Dat komt doordat het plaatsen van de vloer over het algemeen sneller gaat. Daarnaast kunt u met PVC gemakkelijker een geschikte keuze vinden die voldoet aan uw budget, dankzij de verschillende prijsklassen op de markt. 

Hoe zit dat met de levensduur? 

Kijken we naar de levensduur, dan zien we dat gietvloeren over het algemeen langer meegaan en beter bestand zijn tegen slijtage en schade. Gietvloeren zijn ontworpen om intensief gebruik te weerstaan en kunnen dan ook tientallen jaren meegaan zonder dat ze significant versleten raken. PVC Vloeren gaan ook lang mee, maar zijn minder bestand tegen slijtage. Toch is het vaak wel gemakkelijker om een reparatie uit te voeren op een PVC vloer. Dat is met gietvloeren een grotere uitdaging. 

Kijken we naar de prijs in combinatie met de verwachte levensduur, dan kan de initiële investering in een gietvloer op de lange termijn voordeliger uitpakken. Hoewel de aanschafprijs hoger is, is de langere levensduur vaak een reden om toch te kiezen voor gietvloer.

Wat zijn de voordelen van een gietvloer? 

Gietvloeren hebben vele voordelen en zijn om die reden niet voor niets een populaire keuze in hedendaagse woningen en zelfs bedrijfspanden. U profiteert met een gietvloer onder meer van de volgende voordelen: 

PVC vloer

Vloerverwarming bij gietvloeren en PVC vloeren

Vloerverwarming kan bij zowel gietvloeren als PVC vloeren. Toch zijn er enkele belangrijke verschillen om in overweging te nemen. Zo worden gietvloeren vaak direct op de verwarmingssystemen gelegd, waardoor ze een uitstekende warmtegeleiding bieden. Dit zorgt voor een efficiënte en gelijkmatige verdeling van warmte. 

Bij PVC kan dat net even anders zijn, met name bij click PVC. Deze vloeren worden niet direct op de verwarmingssystemen gelegd, maar zweven boven de ondervloer. Dit kan de warmtegeleiding iets verminderen, waardoor het langer kan duren voordat de ruimte opwarmt. Verlijmde PVC vloeren komen qua efficiëntie wel dichter in de buurt bij gietvloeren. 

Welke keuze dan ook: Kies altijd voor kwaliteit

Zowel gietvloeren als PVC vloeren zijn uitstekend geschikt om een stijlvolle en functionele basis te creëren in uw woning of bedrijfspand. Bij Projectservice Zuidwest B.V. bent u aan het juiste adres voor het plaatsen van beide soorten vloeren. We adviseren u dan ook graag over de beste toepassing en verzorgen ook het plaatsen van uw nieuwe vloer met vakmanschap en aandacht voor detail. Neem dan ook vrijblijvend contact met ons op.

neem contact op