Specialist in project- en woningstoffering
Werkzaam door heel Nederland
Begeleiding door een vakkundig team

Wat voor vloer heeft een gymzaal?

01-10-2024

De vloer in een sporthal of gymzaal krijgt veel te verduren. Van intensieve wedstrijden tot de vele soorten schoenen die de vloer betreden. De belasting op deze vloeren is aanzienlijk. Maar naast dat de vloer duurzaam moet zijn, moet deze ook de veiligheid en het comfort van de gebruikers waarborgen. Veilig kunnen sporten is immers ontzettend belangrijk. 

In deze blog benoemen we de verschillende soorten vloeren die je kunt tegenkomen in gymzalen en sporthallen. We beschrijven de kenmerken, beschrijven waarom een gymzaal een speciale vloer nodig heeft en zullen ook de voordelen ervan toelichten.

Wat kenmerkt een sportvloer? 

De vloer in de gymzaal moet aan verschillende eisen voldoen. Allereerst moet de sportvloer een goede demping bieden om de impact van bewegingen en sprongen op de gewrichten te absorberen. Daarnaast is grip essentieel: de vloer moet namelijk voldoende wrijving bieden om uitglijden te voorkomen.

De vloer moet daarnaast ook gemakkelijk schoon te maken zijn, zodat de hygiëne altijd kan worden gewaarborgd. Als laatste moet de sportvloer bestand zijn tegen slijtage, dat mede door schoenen en zware gymspullen behoorlijk wat te verduren kan krijgen. 

Waarom heeft een gymzaal een speciale vloer? 

De bovenstaande kenmerken zijn niet voor niets terug te vinden in de sportvloeren. Het is namelijk van groot belang dat de vloer qua vering optimaal presteert. Waarom? De intensiteit van trainingen en gymlessen vraagt om voldoende comfort.

De sportvloer heeft doorgaans een minimale dikte van 6 mm, waardoor het goed bestand is tegen zware gewichten en intensief dagelijks gebruik.

De voordelen van een sportvloer

Sportvloeren hebben diverse voor- en nadelen, afhankelijk van het type materiaal en de toepassing. We lichten de belangrijkste graag toe:  

sportschool

Ook voor fitnessvloeren en kinderspeelzalen 

Sportvloeren zijn, naast dat ze veelal worden gebruikt in gymzalen, ook uitstekend geschikt als fitnessvloer of als vloer in een kinderspeelzaal. Ook daar krijgt de vloer namelijk veel te verduren en kan het prettig zijn om een vloer te hebben die de nodige ondersteuning en bescherming biedt. Door te investeren in een kwaliteitsvloer die voldoet aan de specifieke behoeften van deze ruimtes, kun je de veiligheid en het plezier voor alle gebruikers optimaliseren.

Een sportvloer installeren: Projectservice Zuidwest adviseert u graag

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor sportvloeren in uw fitnessruimte, gymzaal of sporthal? Projectservice Zuidwest B.V. staat graag voor u klaar en adviseert u over de verschillende mogelijkheden. De sportvloeren die wij bieden voldoen aan alle eisen en zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. 

Wij hechten veel waarde aan transparantie en kwalitatieve dienstverlening. Met onze expertise en ervaring streven we ernaar om aan al uw verwachtingen te voldoen en uw sportfaciliteit optimaal uit te rusten. Neem hiervoor geheel vrijblijvend contact met ons op.

neem contact op