Specialist in project- en woningstoffering
Werkzaam door heel Nederland
Begeleiding door een vakkundig team

Welke buitenzonwering houdt de meeste warmte buiten?

01-10-2024

Buitenzonwering heeft als voornaamste doel om de zonnestralen buiten te houden, waardoor uw binnenklimaat koel blijft en u tegelijkertijd ook voorkomt dat waardevol meubilair kan verkleuren. Binnen de categorie buitenzonwering zijn er echter verschillende producten met ieder zijn eigen mate van bescherming.

In deze blog gaan we dieper in op de verschillende soorten buitenzonwering en benoemen we welke opties het meest effectief zijn in het buitenhouden van warmte. 

Welke soorten buitenzonwering zijn er?

Buitenzonwering is een breed begrip. Binnen deze categorie vallen verschillende systemen en producten die zijn ontworpen om zonlicht en warmte buiten te houden. We benoemen de meest voorkomende: 

rolluiken

Welke buitenzonwering is het meest effectief om warmte buiten te houden?  

Om warmte buiten de deur te houden zijn vrijwel alle soorten van buitenzonwering geschikt. Toch is de werking van de verschillende typen zonwering niet hetzelfde. Wanneer we met name kijken naar de effectiviteit in het buitenhouden van warmte, springen rolluiken en screens eruit als de meest efficiënte opties.

Rolluiken bieden de hoogste bescherming tegen hitte, doordat ze de zon volledig blokkeren en een extra isolatielaag creëren. Dit voorkomt dat warmte uw woning binnendringt, wat ze ideaal maakt voor ruimtes die snel opwarmen.

Screens zijn ook zeer effectief, vooral omdat ze de zonnestralen reflecteren voordat deze het raam bereiken. Hoewel ze wat minder isolatie bieden dan rolluiken, hebben screens als voordeel dat ze licht doorlaten en het zicht naar buiten behouden.

Andere tips om warmte buiten te houden

Naast de aanwezigheid van buitenzonwering zijn er nog veel andere dingen die u kunt doen om de temperatuur in uw woning aangenaam te houden tijdens warme dagen.

Buitenzonwering laten monteren? Projectservice Zuidwest

Buitenzonwering is hoe dan ook een uitstekende keuze om het binnenklimaat comfortabel en koel te houden. Bij Projectservice Zuidwest helpen we u graag met de montage van verschillende soorten buitenzonwering. Ons team van ervaren vakmensen zorgt voor een optimaal resultaat en kan indien gewenst ook de binnenzonwering voor u verzorgen.

Zo bieden we een totaaloplossing om zowel de warmte buiten te houden als de lichtinval binnen te reguleren. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen of vraag een offerte aan. 

neem contact op